A népmese napja

Image

A magyar népmese napja

2022. szeptember 30-án projektnapot szervezett iskolánk alsós munkaközössége a népmese napja kapcsán. A nagy mesemondó, Benedek Elek születésnapján reggel A magyar népmesék főcímdala jelezte a gyerekeknek, hogy ez a nap mesés lesz. Délelőtt meséket hallgathattak zelkeseink lelkes pedagógusainktól, majd interaktív játékos feladatokat oldhattak meg a gyerekek a táblánál.
Testnevelés órán számtalan akadályt kellett legyőzniük a gyerekeknek, hogy ráleljenek a helyes útra. 14 órától kezdetét vette a hétpróba. Az Eszterlánc Északi Óvoda Gyöngyszem tagintézményének 25 nagycsoportos óvodása és két óvodapedagógusa látogatott el iskolánkba, hogy ők is részesei legyenek mesés délutánunknak.

A közös éneklés-táncolás után különböző állomások várták tanulóinkat. A királykisasszony elveszett tárgyai után kutatva részt vehettek a kastély felépítésében. A Kiskondás mese megelevenedett az óriáspuzzle segítségével. A fóliafirka nagy örömöt jelentett kicsiknek-nagyoknak egyaránt. A népmese szív motívumának színezése közben megpihenhettek a gyerekek, majd várta őket a Darts és a néptánc. A népdalok éneklése közben rögtönzött táncházzá alakult át az aula. Ezúton köszönjük Vaskó Anna 4.a osztályos tanulónak a szakmai segítségét. ♥

Jóleső fáradtsággal fejeztük be a mesés délutánt. Hétországra szóló lakomával búcsúztunk…

Köszönjük az alsós munkaközösség munkáját, az aktív részvételt, a fotókat! A „hamuba sült” pogácsa nem jöhetett volna létre Váradi Natasa 2. b osztályos tanuló szülei nélkül. Köszönjük a délután lebonyolításához kapott eszközöket, a finom popcornt és almát!

A videóhoz felhasznált zenék: Tom Lucas: Nád a házam teteje remix; Magyar Népmesék főcímdal és Bounce Remix

Elérhetőségeink

  • dummy4400 Nyíregyháza, Krúdy Gyula utca 29.

  • dummy+36(30) 176-6341

  • dummy+36(42) 512-826

  • dummy zelkiskola19@gmail.com

FENNTARTÓ

Nyíregyházi Tankerületi Központ;
4400 Nyíregyháza, Sóstói út 31/B B.épület
Tel: 42/795-315 E-mail: nyiregyhaza@kk.gov.hu

Search